May 03, 2009

Akhirnya aku dapat jua...

A Long time hunting akhirnya berakhir...

Apakah? haha... rileks, ini cereta psai hunting aku dengan siri tokusatsu jepon yg popular sekitar ujung 80an n awai 90an dlu2 tue... ingat lagi dulu2, time ceta ni nak on air, mmg tak pi mna la.. member ajak main pon sanggup x kluaq umah semata2 nak tunggu ceta ni, punya taksub masa tue.. hahaha...



Nak tau cereta apa?haa... cereta ' SPACE SHERIFF GAVAN ' (dlu2 duk panggey GABAN ja) .. hampa2 yg. membesar di taun 80an mesti tau cereta ni... ehehe..

Ok .. akhirnya aku berjaya gak ada koleksi cereta GABAN ni setelah agak lama aku mencari di kedai2 menjual dvd.. sedikit gambaran utk tatapan.. buat yg tatau apa tu GABAN, hampa leh gugel ja.. nanti kluaq la... ok ... wakasau wakasau..


11 comments:

encik adi said...

cantik sangat, nnt aku p amek pinjam.

Lakum said...

Woit....aku nak pinjam gak.


Otoko na n' darou? Guzuguzu suru na yo
Mune no enjin ni hi wo tsukero
Ore wa koko da ze Hito-ashi o-saki
Hikari no hayasa de ashita e dasshu sa

Wakasa Wakasa tte nan da Furimukanai koto sa
Ai tte nan da Tamerawanai koto sa
Gyaban! Abayo namida
Gyaban! Yoroshiku yuuki
Uchuu Keiji Gyaban!

Warui yatsu-ra wa tenshi no kao shite
Kokoro de tsume wo toide 'ru mono sa
Ore mo omae mo na mo nai hana wo
Fumitsukerarenai otono ni naru no sa

Wakasa Wakasa tte nan da Akiramenai koto sa
Ai tte nan da Kuyamanai koto sa
Gyaban! Abayo kinou
Gyaban! Yoroshiku mirai
Uchuu Keiji Gyaban

Wakasa Wakasa tte nan da Furimukanai koto sa
Ai tte nan da Tamerawanai koto sa
Gyaban! Abayo namida
Gyaban! Yoroshiku yuuki
Uchuu Keiji Gyaban!

encik adi said...

tudiah, jenoh karokey...

steellusion said...

hahaha... budak2 taun 80an ja knai menatang apa gaban ni, aku duk promote kat anak2 menakan aku bukan depa tau pon.. hahah

Lakum said...

disc to complete series ka? Best gak ni. Err....RS ada tak? :ninjagak:

steellusion said...

RS ngn Mu ada, tapi xda sub, language japan ada, brazil pon ada.. tengok ceta gaban mcm tengok la usupadora

Lakum said...

brapa ep semua tu? series dia tak lama kan? setahun ja kan?

steellusion said...

smua 44 episod ja..

cik PA said...

wakasau wakasau gabannnnnnnnnn

steellusion said...

haha.. ang pon tau gak ecah.. :P

Lakum said...

Hat mana tau suma tua2 dah. Hahahah...